OPETUSHEVOSET
Nuoret hevoset - Yksityiset - Myydyt - Muistoissamme

VUONOHEVOSRUUNA
Birkens Gali, "Pulla"
SYNTYNYT: 2005

isä: Kastanielystens Charlie - emä: Flutte

Pulla on äärettömän kiltti ja ihmisrakas ruuna, joka rakastaa hoidettavana olemista. Pulla on osaava kouluratsu, jolla on miellyttävän pehmeät liikkeet. Myös esteillä ja maastoesteillä hyppäämistä rakastava ruuna on tallin vuonohevosista taitavin. Kentällä hieman säikky ja helposti huolestuva Pulla on maastossa puolestaan varma ja hötkymätön luottoratsu. Pullan tärkein työ onkin toimia esimerkiksi ryhmän kokemattomimpien ratsastajien leppoisana maastoratsuna.
VUONOHEVOSRUUNA
Birkens Hubert, "Hupu"
SYNTYNYT: 2006

isä: Vikkelsoe's I.P. - emä Dikki Hvallos

Hupu on kiltti, perusluonteeltaan hieman hitaanpuoleinen ruuna. Hupu onkin tasainen suorittaja kaiken tasoisilla koulu-, este-, maasto- sekä maastoestetunneilla, ja sillä voi huoletta ratsastaa vaikkapa seisten tai takaperin istuen. Hupu on kiertänyt jo vuosien ajan ahkerasti eri tapahtumissa toimittamassa talutusratsun virkaa.
WELSH A-TAMMA
Esther af Jäboruder, "Terttu"
SYNTYNYT: 2006

isä: Crossways Black Boy - emä: Halfweg Eefje

Terttu on kiltti ja pirtsakka pikkutamma, joka rakastaa yli kaiken vauhtia ja hyppäämistä. Pienten kuskien kanssa harjoitusestekisoissa lukemattomia ruusukkeita mukaansa poiminut Terttu on aina valmis toimintaan. Hyppyintonsa ohella Terttu on erittäin näppärä kouluratsu, sekä varma ja vauhdikas maastoilija. Myös poniagility ja irtohyppääminen kuuluvat Tertun vahvuuksiin. Herkästi kuumuva Terttu on kevyt ratsastaa, ja onkin siksi erityisesti pienieleisten ja rauhallisten ratsastajien mieleen. Terttu toimii myös tulitunneilla, ja on yksi ratsastusleikkituntien innokkaimmista osallistujista.


Varsat:
2018 Ori Kivimetsän Dorian (isä Donald)

Tarkoitus astuttaa kesällä 2019.


SUOMENHEVOSRUUNA
Hessin Jymyri, "Jymy"
SYNTYNYT: 2007

isä: Vahto - emä: Tummatähti

Jymy on ynseän yleisilmeensä alla ystävällinen ja loputtoman pitkäpinnainen luottoratsu. Tallilla ikänsä asunut ja melkoinen moniosaaja. Jymy toimii niin koulussa, esteillä, maastossa, maastoesteillä, tulitunneilla, valjakkoajossa, työajossa kuin vikellyksessäkin. Hyppäämistä rakastavalla Jymyllä on reipas laukka ja iso hyppy, ja se onkin tallin varmimpia esteratsuja. Muuten turhia säikkymätön Jymy jännittää liikennettä, eikä siksi tee asiakasmaastoja liikennöidyille reiteille. Jymy sairastaa kesäihottumaa, ja joutuu siksi viettämään kesät ihottumaloimen alla.VUONOHEVOSTAMMA
Kotalan Lin Jenta, "Riepu"
SYNTYNYT: 2011

isä: Kim Hero - emä: Plut Jenta

Äärimmäisen ihmisrakas Riepu on melko täpäkkä ja ponimainen, mutta tekee talutustunteja ja jonkin verran myö osaavampien ratsastajien tunteja.

Varsat:
Varsoo kesällä 2019 orista Hertug Foss.
VUONOHEVOSTAMMA
Levisens Luna, "Luna"
SYNTYNYT: 1999

isä: Tor Halsnaes - emä: Søndergaardens Ophelia

Luna on seurallinen, huomiota rakastava tamma, joka jaksaa seistä alkeisleiriläisten puunattavana ja halailtavana tuntikausia kerrallaan. Loputtoman kiltti Luna päätyykin usein mukaan esimerkiksi ponikerhon tai leirikasteiden tempauksiin. Estetunneilla tai raskaissa maastoissa Lunaa ei enää nähdä, mutta koulutunneilla ja muissa kevyemmissä tehtävissä pyöreäselkäinen ponimuori on yhä yksi oppilaiden ikisuosikeista. Ajoittain hieman ponimaisen pilkkeen silmäkulmassaan omaava Luna on usein ratsastusleikkituntien tähti, ja toimii lisäksi erityisesti pienten lasten vikellysratsuna. 1-palkittu Luna on siitoseläkettä lähestyvä Herttua-oriin kotivaimo.

Varsat:
2011 tamma Steinskogens Gnist (isä Ljosprins)
2012 ori Steinskogens Ljos (isä Ljosprins)

Varsoo toivottavasti syksyllä 2019 orista Hertug Foss.

VUONOHEVOSTAMMA
My Hulda, "Hulda"
SYNTYNYT: 2001

isä: Dalar - emä: Luxonia Mylady

Hulda on pieni ja siro tamma, jolta ei vauhtia puutu. Reipas ja energinen Hulda ei kuitenkaan vauhdikkuudestaan huolimatta harrasta ratsastaja selässä tuhmailua. Huldaa ei enää käytetä estetunneilla, mutta sileän tehtävissä pieni ja pirteä tamma on tallin taitavimpien joukossa. Koulu- ja maastotuntien lisäksi Hulda vetää kärryjä ajotunneilla, ja on yksi tallin kokeneimmista tulitehtävissä. Hoitotoimenpiteissä hieman hapan Hulda ei juuri nauti sylittelystä, vaan lähtisi mielellään aina jo töihin turhia aikailematta.


Varsat:
2006 ori My Hero (isä Glitne)
2012 tamma My Ljos Nenna (isä Ljosprins)
2018 tamma Steinskogens Hete (isä Hertug Foss)

Astutetaan kesällä 2019 orilla Hertug Foss

vuonohevostamma
My Ljos Nenna, "Nenna"
SYNTYNYT: 2012

isä: Ljosprins - emä: My Hulda

Nenna on raamikas ja pitkäjalkainen nuori tamma, jolla on kuitenkin todella pehmeät liikkeet. Vaikka Nenna on opetusratsuksi nuorehko, sen herkkyys ja hötkymättömyys on tehnyt siitä suositun opetusratsun. Jännevammahistoriansa vuoksi Nennan estekorkeutta on rajoitettu, mutta koulukiemuroiden ohella se selvästi nauttii ajoittaisista hyppytehtävistä. Nenna toimii myös maastoissa sekä ajohevosena. Luonteeltaan Nenna on hoitaessa emänsä Huldan tapaan ajoittain hapan, mutta ratsastaessa tallin tasaisimpia luottoratsuja.
Esittelykuvan ottanut Kiia Kuokka/Tunturiharakka.net

Varsat:
-

SHETLANNINPONITAMMA
Ros-Anna, "Anna"
SYNTYNYT: 2006

isä: Skäpperöds Asterix - emä: Ros-Marie

Anna on pieni ja pippurinen ponitamma, jolla on annettavaa jokaiseen lajiin sopivan kokoiselle kuskille. Anna taitaa koulukiemurat, maastoilee mitään pelkäämättä, nauttii hyppäämisestä ja vetää niin kärryjä kuin rekeäkin. Monitoiminen Anna on pienten lasten luotettu talutusratsu, mutta ponimaisia metkuja siltä ei silti puutu. Sopivan tilanteen tullen Anna osaa esimerkiksi avata vetosolmut ja ovet, ja saattaa jopa kokeilla kellahtaa makuulle kesken töiden. Tylsää omapäisen Annan kanssa siis tuskin pääsee tulemaan. Anna on ylivoimaisesti leirien poniagilitytuntien pidetyin poni. Kesäisin kesäihottumaa sairastava Anna joutuu pukeutumaan ihottumaloimeen.

Varsat:
2012 tamma Kivimetsän Rosanna (isä Stanly V.H. Muldersland)


VUONOHEVOSRUUNA
Steinskogens Ljos, "PH"
SYNTYNYT: 2012

isä: Ljosprins - emä: Levisens Luna

PH on puoliksi yksityisomistuksessa oleva nuori ruuna, joka toimii tarvittaessa myös tuntiratsuna. Isoista liikkeistään ja muihin opetusvuonohevosiin verrattuna suuresta koostaan huolimatta PH on leppoisa ja pääasiassa hieman hidas ratsu, joka ei touhota kentällä turhia. PH toimii helpoilla koulu- ja estetunneilla, eikä emänsä Lunan tavoin korvaansa lotkauta vaikka ratsastaja seisoisi sen selässä yhdellä jalalla.SUOMENHEVOSTAMMA
Töyryn Tyttö, "Typy"
SYNTYNYT: 2011

isä: Humeeti - emä: Jösse

Typy on vireä ja vauhdikas entinen ravuri, josta kaavaillaan tulevaisuudessa siitosuransa ohella ajoittaista tuntiratsua satunnaiseen käyttöön. Touhukas Typy ei ole ratsuna vielä kummoisen osaava, mutta se lähtee innoissaan töihin ja oppii nopeasti uutta. Maastossa energinen musta tamma on elementissään, rohkea ja varmajalkainen. Ensisijaisesti Typy toimii siitostammana.Varsat:
2018 tamma (isä Costello)

Varsoo kesällä 2019 orista Valkeakuulas.