VUONOHEVOSORI
Ljosprins
11.5.1997 - 27.5.2014

Felix Haugjo Stordabø
Brynhild
Ella Eldar
Betta
Ljosbjørg Ljos Ninn Ljosen
Nina
Halbjørg Jærmann
Torbjørg

KTK-luokka: II (8-7-8-8-8=39p), jälkeläisluokka: Valio-arvo
KTK-lausunto: Oriilla on hyvä rotu- ja orileima, se on tyypiltään kevyt. Oriilla on ilmeikäs pää, hyvä kaula ja pitkä, lihaksikas runko, mutta pysty lapa ja suora lautanen. Jalat ovat selväpiirteiset ja liikkeet ovat suorat. Käyntiliikkeet ovat tarmokkaat ja matkaavoittavat, raviliikkeet ovat aktiiviset ja irtonaiset.

Uusintatarkastus 2008: Ori täyttää rakenteensa, terveydentilansa ja jälkeläistensä laadun perusteella jalostusoriille asetettavat vaatimukset.

Elinikäinen jalostukseenkäyttöoikeus myönnetty vuonna 2013.

Keväällä 2013 Ljosprins astuu touko- ja kesäkuun ajan, astutusvaraukset toukokuun alkuun mennessä.Possu tuli meille vuonna 2006. Ehdimme useamman vuoden kilpailla valjakkoa, esteitä, koulua ja derbyä. Valjakossa pääsimme aina kansalliselle tasolle asti. 27.5. aamulla pojalla todettiin ähky, jota lähdettiin välittösti hoitamaan. Parhaasta mahdollisesta hoidosta huolimatta ori ei osoittanut mitään merkkejä siitä että voisi selvitä, joten lopulta oli tehtävä raskas päätös päästää poika tuskistaan.

Taidoiltaan herra oli priima. Kisapaikkakäytös oli aina vähintäänkin huonoa, mutta kotona sujuivat niin laukkapiruetit kuin piaffetkin. Onneksi Ljosprins jätti meille upean varsan, Steinskogens Ljosin, jonka on tarkoitus seurata isänsä jalanjäljissä.

LIPIZZAORI
Pluto Samira
29.3.2011 - 5.9.2013

Pluto VII Roma Pluto VII Roviga Pluto IX Basilica
Roviga
Roma Conversano IV Tropea
Romanka
Samira II Maestoso Bonadea XIV Maestoso Monteaura
Bonadea XIV
Samira XXI Neapolitano Allegra XXVI
Samira XVI

Santeri oli ihan mahdottoman komean tanskalaisen oriin, Pluto VII Roman, jälkeläinen. Poika osoitti heti syntyessään omaavansa upeat liikkeet ja rohkean luonteen. Santerin kanssa ehdittiin aloittamaan koulutus 2-vuotiaana ja odotukset olivat kovat, mutta ikävä kyllä hyvin harvinainen autoimmuunisairaus vei pitkän sairastamisen jälkeen pojan luotamme.

MINIATYYRIHEVOSORI
Stanly V.H. Muldersland, "Stanly/Prinssi/Nakki"
27.4.1996 - 20.8.2015
Frosty Flake of Polithelis Carlos Pinto Pinto
Sandra
Silvie V.St. de Ruif Pinto
Suleika
Viooltje V.D. Brouwerij Ollie V.D. Eickenwal Brio Du Mury Marais
Erna van Meerlo
Lupine V.D. Broeksteeg Fury V T. Amsteleind
Sophie V. Gorichem

Stanly tuli meille Tanskasta vuonna 2010, samalla kun Janette muutti takaisin Suomeen. Pojan ostotarinaa on kerrottu useampaan kertaan. Tanskassa ollessaan Janette oli valmentajansa mukana tulkkina hevoskaupoilla, kun tarhassa brassaillut miniatyyriori osui silmään. Upea, valkoinen liehuharja oli täynnä elämää ja asennetta. Isommassa koossa hevonen olisi ollut kamala ongelmatapaus, mutta pienen kokonsa vuoksi Stanly oli lähinnä hurmaava. Kaupat tehtiin heti ja aikaa meni kuukausi tai pari, ennen kuin muutettiin Suomeen. Suomen puolella huomattiin, että poikahan osaa joka lajin ja oikeasti toimii töitä tehdessä. Pahin oripörinäkin laantui, kun saatiin säännöllinen työrutiini. Stanly ehti meillä ollessaan opettaa monta pientä ratsastajaa lajin alkeisiin - ja kilpailemiseenkin asti.

TILASTOTAMMA
Ulrich, "Omppu"
SYNTYNYT: 1998

- - -
-
- -
-
- - -
-
- -
-

Omppu oli ystävällinen ja laiskanpulskea tilastotamma, joka jouduttiin lopettamaan keväällä 2017.

VUONOHEVOSTAMMA
Vappu-Marikki, "Vappu"
26.4.2007-26.8.2015
Ljosprins Felix Haugjo
Ella
Ljosbjørg Ljos Ninn
Halbjørg
Lise II Hilder Felder
Hilde
Musse Thorsø Trold
Karen

Vapulla on selkeät mielipiteet asioista, mutta toteuttaa mielellään myös ihmisen toiveet kun ne vaan kauniisti kerrotaan. Tyttö on mukavan pehmeä ratsastaa ja liikkeissä on helppo istua, mutta onnistuu silti olemaan varsin näyttävä.


Vappu sairastui yllättäen keskiviikkona 25.8.2015 ja vietiin pikaisesti Hyvinkään hevossairaalaan. Ähkymäisesti oireillut tauti todettiin akuutiksi, vakavaksi maksatulehduksi ja shokkiin menneen ponin tila huononi niin nopeasti, että tyttö jouduttiin päästämään ikilepoon myöhemmin sinä yönä. Vapulta jäi orvoksi 4kk ikäinen orivarsa Steinskogens Ild.