R.I.P
Nuoret hevoset - Yksityiset - Opetushevoset - Myydyt

VUONOHEVOSORI
Ljosprins
11.5.1997 - 27.5.2014

isä: Felix - emä: Ljosbjørg

Possu tuli meille vuonna 2006. Ehdimme useamman vuoden kilpailla valjakkoa, esteitä, koulua ja derbyä. Valjakossa pääsimme aina kansalliselle tasolle asti. 27.5. aamulla pojalla todettiin ähky, jota lähdettiin välittösti hoitamaan. Parhaasta mahdollisesta hoidosta huolimatta ori ei osoittanut mitään merkkejä siitä että voisi selvitä, joten lopulta oli tehtävä raskas päätös päästää poika tuskistaan.

Taidoiltaan herra oli priima. Kisapaikkakäytös oli aina vähintäänkin huonoa, mutta kotona sujuivat niin laukkapiruetit kuin piaffetkin.


LIPIZZAORI
Pluto Samira
29.3.2011 - 5.9.2013

isä: Pluto VII Roma - emä: Samira II

Santeri oli ihan mahdottoman komean tanskalaisen oriin, Pluto VII Roman, jälkeläinen. Poika osoitti heti syntyessään omaavansa upeat liikkeet ja rohkean luonteen. Santerin kanssa ehdittiin aloittamaan koulutus 2-vuotiaana ja odotukset olivat kovat, mutta ikävä kyllä hyvin harvinainen autoimmuunisairaus vei pitkän sairastamisen jälkeen pojan luotamme.
BUDJONNYRUUNA
Rekrut
1990-2018

isä: Razbavitel I - emä: Reborda

Reksi teki yli kahdenkymmenen vuoden uran opetushevosena, opettaen elämänsä aikana lukematonta määrää ratsastajia. Luotettava, pitkäpinnainen Reksi oli monen aran ratsastajan luottoratsu lajissa kuin lajissa. Reksi lopetettiin pitkän harkinnan päätteeksi syksyllä 2018, kun vanhuuden vaivat alkoivat saada tuolloin 28-vuotiaasta otetta. Reksi saikin lähteä vihreämmille niityille niin sanotusti saappaat jalassa, omassa tutussa kotipihassa.MINIATYYRIHEVOSORI
Stanly V.H. Muldersland, "Stanly/Prinssi/Nakki"
27.4.1996 - 20.8.2015

isä: Frosty Flake of Polithelis - emä: Viooltje V.D. Brouwerij

Stanly tuli meille Tanskasta vuonna 2010, samalla kun Janette muutti takaisin Suomeen. Pojan ostotarinaa on kerrottu useampaan kertaan. Tanskassa ollessaan Janette oli valmentajansa mukana tulkkina hevoskaupoilla, kun tarhassa brassaillut miniatyyriori osui silmään. Upea, valkoinen liehuharja oli täynnä elämää ja asennetta. Kaupat tehtiin heti. Suomen puolella huomattiin, että poikahan osaa joka lajin ja oikeasti toimii töitä tehdessä. Pahin oripörinäkin laantui, kun saatiin säännöllinen työrutiini. Stanly ehti meillä ollessaan opettaa monta pientä ratsastajaa lajin alkeisiin - ja kilpailemiseenkin asti.


TILASTOTAMMA
Ulrich, "Omppu"
1998-2017

isä: tuntematon - emä: tuntematon

Omppu oli ystävällinen ja laiskanpulskea tilastotamma, joka saapui Aitotallille ongelmahevosen maineella varustettuna. Lempeästä vanhasta tammasta kuoriutui kuitenkin nopeasti luotettava lastenratsu, osaava koulutaituri ja jopa innokas hyppääjä. Erityisen elementissään Omppu oli vauhdikkaiden maastojen kylmäpäisenä vetohevosena. Omppu jouduttiin lopettamaan keväällä 2017 suolenkiertymän vuoksi.VUONOHEVOSTAMMA
Vappu-Marikki, "Vappu"
26.4.2007-26.8.2015

isä: Ljosprins - emä: Lise II

Vappu sairastui yllättäen keskiviikkona 25.8.2015 ja vietiin pikaisesti Hyvinkään hevossairaalaan. Ähkymäisesti oireillut tauti todettiin akuutiksi, vakavaksi maksatulehduksi ja shokkiin menneen ponin tila huononi niin nopeasti, että tyttö jouduttiin päästämään ikilepoon myöhemmin sinä yönä. Vapulta jäi orvoksi tällöin 4kk ikäinen orivarsa Steinskogens Ild.