TERÄLAHTI
Ajo- sekä ratsastustunnit Janeten ohjauksessa helppo C-A tasoisilla poneilla ja hevosilla. Tarjolla ratsastuksen suhteen koulua, esteitä sekä maastoilua, ajossa koulua sekä tarkkuutta.

Syksystä 2012 alkaen olemme päässeet tuntilaisten kanssa ulkopuolellekin estekisoihin. Kaikille vakituntilaisille pyritään järjestämään mahdollisuus päästä kilpailemaan jos sitä halutaan tehdä.

Talli tarjoaa myös ratsutus- ja ajo-opetuspalveluja.

Viikottaisen tuntitoiminnan lisäksi tallilla pidetään harjoituskilpailuita sekä este- että kouluratsastuksessa. Osa kisoista on suunnattu nimenomaan tallin omalle väelle, mutta satunnaisesti pidetään kaikille avoimia kisoja. Estekisat pidetään tasolla puomit-90cm, koulukisat tasolla käyntiohjelma-HeA.

Lisäksi tallilta käydään kisoissa myös ulkopuolella harjoitus- ja seuratasolla. Lajeina toimivat pääasiassa este- ja kouluratsastus, mutta myös valjakkoajoa ja derbyä on mahdollista päästä kilpailemaan tallin hevosilla. Oppilaat ovat päässeet kisoihin syksystä 2012 asti.

Valjakkoajoa Aitotallilla pääsee kokeilemaan pikkuponeilla, vuonohevosilla ja suomenhevosilla. Oppilaiden on mahdollista harjoitella koulu- ja tarkkuusajoa. Kuvat Ypäjältä.

Tallilla harrastetaan ajohevosten kanssa myös työajoa. Hevoset kuljettavat kuormaa erilaisilla kärryillä ja vetävät tukkeja metsästä.

Esteryhmät tutustutetaan myös tyypillisimpiin maastoesteisiin. Erilaiset kiinteät esteet sekä tietenkin ylös- ja alashypyt ovat rutiinia.

Kaiken yllämainitun lisäksi erikoisuuksiimme kuuluu myös tuliesteet. Kaikki opetushevoset on totutettu tuleen ja sitä harjoitellaan säännöllisesti.

Tuliesteiden lisäksi opetellaan ratsastusjousiammuntaa ja erilaisia helpohkoja temppuja.

Ja rutiiniin kuuluu tietenkin myös poniagility, jota touhutaan säännöllisesti kaikkien opetushevosten kanssa.

Varsoja syntyy miltei vuosittain. Väliin jätettiin vuodet 2010 ja 2014. 2015 varsovia tammoja oli 3.

Tallille voi myös ihan vain tulla tutustumaan, mutta tulostaan tulee ilmoittaa etukäteen niin tiedämme olla paikalla ja varata aikaa tilojen ja hevosten esittelyyn.